szuPERnap pénteken az Átlátszó Oktatáson!

2014. 05. 08. 15:27 - Átlátszó Oktatás

Izgalmas péntek elé nézünk - percrőlpercrével és egyéb audiovizuális nyalánkságokkal készülünk. Nem, nem akciós a szívlapát a teszkóban, hanem bevesszük pár órára Szegedi Törvényszéket, ahová maga Török Márk, valamint a kazah konzul citált bennünket.

Mint ismeretes, néhány hét eltéréssel két idézést is kaptak blogunk szerzői. Az első megtiszteltetés Tóth Csaba Tibor szerzőnket érte egy helyreigazítási kérelem formájában. Februárban listába szedtük vezető tisztségviselők nyilvánosan elérhető önéletrajzai alapján, hogy kik tüntetik fel PhD-ként az Econovum Akadémia, valamint a Newport International University által kiadott "képesítéseket". Köztük van a tiszteletbeli kazah konzul, Horváth László is.  A cikk megjelenését követően Horváth úr jogi képviselője helyreigazítási kérelemmel élt, de arra érdemi cáfolat hiányában nemet mondtunk. Az ügy most bírósági szakaszba ért, holnap délután 13:30-kor kezdődik a tárgyalás.

Előtte 11:15-től lesz másik pörünk, ami egy felsőoktatási celebritáshoz köthető: a dél-alföldi hallgatói képviselet gránitszilárdságú vezetője, az SZTE EHÖK örökös Elnöke, maga Török Márk ragadott illetékbélyeget és perelte be szerzőnket, Szalai Balázst. A csatolt iratok szerint a szeptemberi HÖK választásról szóló cikkünk csapta ki a biztosítékot, de ellentétben kazah rajongónkkal, Török nem a helyreigazítás rögös útját választotta. A poszt amúgy a választások során gyűjtött negatív tapasztalatainkat összegzi, amelyben külön érdekesség a közjegyző által tanúsított urnázárás. Ez évek óta húzódó probléma, a szabályozás homályba vész, a konkrét gyakorlat pedig minimum kétséges, hiszen a záráskor a közjegyző csak azt tanúsítja, amire megkérik. És a gyakorlatban többnyire csak arra kérik, hogy a HÖK Felügyelőbizottsága által elhelyezett bélyegzőt vegye jegyzőkönyvbe, amit mi fenntartásokkal fogadtunk, sőt amikor ezt egy induló szóvá tette, igen különös ellenállásba ütközött.

Hónapokkal a cikk megjelenését követően Török Márk Elnök Úr ügyvédhez fordult és helyreigazítás helyett személyiségi jogi pert indított. Sajtójogban nem jártas olvasóinknak jelezzük, hogy helyreigazítási kérelemmel csak a cikk megjelenését követő harminc napon belül lehet élni. Hősünk viszont látványos logikai ívet húzva keresétében eggyé vált a hallgatói képviselettel: mivel mi egy intézményt és annak munkavégzését kritizáltuk, ennek képviselője pedig kizárólagosan Török Márk, ezért őt magát sértettük meg! Szóval szívlapát-leárazás helyett nagy PER nap lesz pénteken, kövessetek bennünket, mert kontent az lesz, ebben biztosak vagyunk!

(illusztráció forrása: ThinkProgress.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr206135744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HargitaIhenrIK 2014.05.08. 15:58:32

délvidék az a vajdaság

MEDVE1978 2014.05.08. 19:40:11

Volt cégemnek volt hasonló ügye az index-el (igaz nem az átlátszóval) pár éve. Egy rakat hazugságot közöltek le. Asszem kérték a helyesbítést, de az index rá se szart.

Alapvetően az egész újságírói szféra ebbe a bulvár irányba ment el. A rohadt Orbánista - GYurcsányista (ahogy tetszik) lop a legjobban fogyó üzenet, hát azt nyomják.

Gribbin János 2014.05.08. 22:39:23

Úgy Horvát lódoktor, mind Török Márk elnök úr húzzon el a francba.

A bírósági ítélet lényege nem is lehet más.

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2014.05.09. 06:13:39

@MEDVE1978: rohadt sajtó nem hagyja lopni a közpénzen élősködőket, hát milyen világban élünk?

Közösségek

süti beállítások módosítása