Szolgálati közlemény - BÚCSÚZUNK

2015. 03. 03. 09:00 - szakiee

Címkék: hírek

Kedves olvasók!


Azok akik eddig mindig keverték az Átlátszót az Átlátszó Oktatással, azok a médiumok, amik rendszerint az Átlátszónak tulajdonították anyagainkat és azok, akik az átlátszó email címére küldözgették felháborodott és feljelentést kilátásba helyező e-mailjaiket mától fellélegezhetnek. Másfél évnyi blog.hu-n eltöltött idő után ugyanis elköltöztünk és a jövőben az Átlátszó weboldalon leszünk elérhetőek az alábbi címen:
http://oktatas.atlatszo.hu

Köszönjük a figyelmet, találkozunk az új helyen! :)

Átlátszó Oktatás szerkesztősége  

Tovább »

Az SZTE lemond az autonómiáról

2015. 02. 27. 13:10 - eszbé

A Szegedi Tudományegyetem hamarosan mérföldkőhöz érkezik, hiszen az intézmény működési szabályzatát a kancellári irányításhoz kell igazítani. A kiszivárgott tervezet szerint az egyetem szabad akarátából számol le autonómiával és az önállósággal, ráadásul olyan átalakítás körvonalazódik, amely az egész egyetemi döntéshozatalt gyökeresen megváltoztatja.

 A Szervezeti és működési rendnek elnevezett dokumentum már az első oldalakon tisztázza, hogy a szegedi felsőoktatás miként viszonyul a 2011 óta zajló átalakításokhoz, az egyetem vonatkozásában nem számolva olyan idejétmúlt kifejezésekkel, mint az önállóan működő és gazdálkodó vagy az autonóm intézmény.

Screen Shot 2015-02-21 at 10.42.03.png

Tovább »

Az SZTE lemond az autonómiáról

2015. 02. 27. 13:07 - eszbé

A Szegedi Tudományegyetem hamarosan mérföldkőhöz érkezik, hiszen az intézmény működési szabályzatát a kancellári irányításhoz kell igazítani. A kiszivárgott tervezet szerint az egyetem szabad akarátából lemond az autonómiáról és az önállóságról, ráadásul olyan  átalakítás körvonalazódik, amely az egész egyetemi döntéshozatalt gyökeresen megváltoztatja.

Tovább »

A söralátét megette az Átlátszó Oktatás bevételeinek 39 százalékát

2015. 02. 25. 00:06 - Prinz Dániel

hirdetesek.jpg

,,Egyértelműen beszéltünk a kampányban arról, hogy az adórendszer megfojtja az ország gazdaságát. Adóforradalomról beszélnék, ha nem mondtam volna már tegnap. Söralátét nagyságú lesz az adóbevallás." 

Dr. Orbán Viktor

Az Átlátszó Oktatás jelenlegi egyetlen bevételi forrása a hirdetéselhelyezés. A Google AdSense szolgáltatását használjuk. Ennek lényege, hogy a Google az alapján rak ki hirdetéseket, hogy a felhasználó mikre keres az interneten, illetve milyen kontent van az Átlátszó Oktatáson. Aztán a kattintások alapján fizetnek nekünk. Tavaly jól ment a bolt és sikerült 43 ezer 461 forintot összeszednünk.

Tovább »

Erasmus+ Hollandia - 2. rész

2015. 02. 23. 10:46 - szakiee

Címkék: hollandia erasmus

Folytatjuk sorozatunkat Hollandiáról és az Erasmus+ programról. Az előző rész után, ahol szó volt a jelentkezés mikéntjéről és arról, hogy mégis hogyan képes befolyásolni egy svájci belpolitikai kérdés egy magyar egyetemista külföldi tanulmányi ösztöndíját, következzen kicsit praktikusabb rész bankkártyákról, ételekről, utazásról és a pénzről.

hein.jpg

Tovább »
Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

Erasmus+ Hollandia - 1. rész

2015. 02. 15. 08:55 - szakiee

Címkék: hollandia erasmus

Mostani sorozatunk Hollandiáról fog szólni, vagyis inkább a holland felsőoktatásról, de ha nagyon konkrétak akarunk lenni, akkor annak is csak egy szeletéről, hiszen egyik bloggerünk jelenleg a nijmegeni Radboud Egyetemen tölti öt és félhónapos Erasmus+ félévét. Első részben szó lesz a jelentkezés mikéntjéről és arról, hogy mégis hogyan képes befolyásolni egy svájci belpolitikai kérdés egy magyar egyetemista külföldi tanulmányi ösztöndíját.

Az ötlet még 2014 őszén fogant, hogy meg kellene próbálni egy Erasmus félévet valahol, most hogy már középfokú nyelvvizsgával is rendelkezem. Korábbi próbálkozásom a Pécsi Tudományegyetemen hamvában holt, mivel csak nyelvvizsgával lehet jelentkezni a nyelvtanulást segítő programra.

hol.jpg

Tovább »
Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (1/5)

Közösségek

süti beállítások módosítása