Szavazzatok az Átlátszó Oktatásra a GOLDENBLOG versenyen!!!

2013. 08. 01. 00:28 - Átlátszó Oktatás

Szükségünk van RÁD! Ugyanis AUGUSZTUS 1-JÉN 00.00-kor elindul a nethuszárok ketrecharca a HVG.hu GOLDENBLOG-díjáért! :)

ITT SZAVAZZ! (Szavazz asztali gépről és mobilról is! Ugyan azzal a Facebook felhasználóval kétszer szavazhatsz, egyszer asztalin, egyszer meg mobilon!)

Miért szavaznál ránk? :) Hadd győzzünk meg téged!

[Kik-mik vagyunk mik?] Az Átlátszó Oktatás egy elsősorban az oktatási szférával foglalkozó oknyomozó portál és blog. De ezt nyilván tudod, hiszen most is a szemed mereszted ránk :)

Az oldal alapítói G. Szabó Dániel, joghallgató, újságíró, Hava Nikita, joghallgató és Prinz Dániel, közgazdász. További szerzői: Kálmán Mihály, doktorandusz és több álnéven publikáló blogger. Megtalálható köztük Tilos Rádió egyik munkatársa, egy politológus, és több szegedi hallgató és aktivista. A blog szerkesztői és írói egyetemisták vagy fiatal pályakezdők, a blognak jogi személyisége nincs és nonprofit módon működik.

[Mi a cél és mi nem az?] Az Átlátszó Oktatás célja a szerzők megfogalmazása szerint az, hogy ,,a minden állami egyetemen és főiskolán működő hallgatói önkormányzatok működését átláthatóvá és követhetővé” tegyék. Ehhez gyakran az Átlátszó nevű oknyomozó portál által fejlesztett KiMitTud rendszert használja, de a blognak neve ellenére semmilyen formális kapcsolata nincsen az Átlátszóval.

[Eddigi kárriérkép] A blog a Kinja blogfelületén indult el, majd 2013 májusában a Cink társblognak kérte fel az oldalt és így a korábbi atlatszooktatas.kinja.com-ról atlatszooktatas.cink.hu-ra változott a címe. Azért, hogy a blogot a CEMP csoporthoz tartozó oldalak (köztük az Index és az Index2) könnyebben hivatkozzák, 2013. júniusában blog.hu-s oldalt is létrehoztak a szerzők. A Cink és a Blog.hu tartományához tartozó blogokon ugyanaz a tartalom jelenik meg. A blog logóját és arculatát a Blog.hu munkatársai készítették el.

[Eddigi nagy halaink] Az Átlátszó Oktatás a magyarországi médiában szokatlannak számító módon teljes egészében (!) hoz nyilvánosságra kormányzati és egyetemi dokumentumokat.

  • 2013 júniusában itt jelent meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített vitairat a kormány felsőoktatási terveiről.
  • 2013. júliusában itt lehetett először olvasni a pedagógus életpálya modell tervezetének szövegét.
  • Nagyon magas (napi 50 ezer egyedi látogató feletti) olvasottsága volt egy olyan cikknek, amelyben egy ELTE-s hallgató névtelenül beszélt arról, hogy a VOLT Fesztiválon megerőszakolták.
  • 2013 április-májusban a blog írt először arról, hogy az Orbán Ráhelnek, Orbán Viktor miniszterelnök lányának a Nemzetgazdasági Minisztérium által adott elismerést a saját témavezetője adta át. A blog amellett is érvelt, hogy valószínűleg nem volt igaz, hogy Orbán Ráhel nem tudott arról, hogy jelölték a díjra. A blog szerzőinek véleménye szerint az újszerűségéért díjazott munka nem volt újszerű, mert korábban már nagy számban készültek hasonló diplomamunkák.

[látogatottság-nézettség-hallgatottság] Az oldal napi látogatottsága 3-4000 egyedi látogató körül mozog, rendszeresen hivatkozza vagy veszi át a tartalmait többek között a Cink és az Index. Legmagasabb napi látogatottsága ÖTVENEGYEZER körül volt. A blog különlegesságe, hogy tesó kapcsolatban van a Tilos Rádión hallható Egyetemi Rádió c. műsorral, ahol heti rendszerességgel egy hajnali szeánszon átesve elemzik a legzsírosabb oktatáspolitikai híreket.

Meggyőztünk? ;)

simááán!!!! Na, akkor térjünk rá az üzletre :)

Te szavazol, mi pedig NYERÜNK a HVG Goldenblog pályázatán Közéleti kategóriában, de ehhez TE is kellesz! :)

Hol tudsz szavazni? Mi sem egyszerűbb!

2013. augusztus 1. 0:00-tól augusztus 21. 24:00-ig továbbra is Facebook accounttal lehet szavazni. Desktopon kategóriánként egy szavazatot lehet leadni, mobilról pedig az összes blog közül lehet egyet választani.

éééés ITT tudsz szavazni!!!

ÉJFÉLTŐL INDULÁÁÁÁÁS!!!

Aki pedig hiperjófej, az a mobiljáról belépve is szavaz ránk, mert mobilon, ugyan azzal a Facebook felhasználóval még egyszer lehet szavazni. Tehát egy FB felhasználó=asztali és mobil szavazat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr35436710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása