Rágalomhadjárat a HÖOK ellen?!

2015. 01. 12. 05:16 - Prinz Dániel

korospart.jpg

Körösparti Péter volt HÖOK elnök az Átlátszó Oktatásnak és néhány más szerkesztőségnek elküldött levélben tiltakozik a HÖOK elleni ,,rágalomhadjárat" ellen. Szerinte ennek példája például az Index cikke, amelyben az oktatási jogok biztosának a gólyatáborokról szóló jelentését foglalja össze a lap, illetve az Átlátszó Oktatás posztja, amelyben egy magát ex-HÖK-ösnek valló illető ír a hallgatói önkormányzatok munkájáról. Körösparti teljes sajtóközleménye elérhető itt.

A közlemény kiemeli, hogy a HÖOK és személyesen Körösparti felléptek a nemi erőszak esetek ellen. Ugyanakkor a nálunk megjelent poszt kapcsán feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, becsületsértés megalapozott gyanúja miatt, mert 

A szövegben a HÖOK- kal kapcsolatban megfogalmazott, valótlan állítások messzemenőkig alkalmasak a HÖOK tisztségviselői és munkatársai becsületének csorbítására. 

Elutasítja, hogy a HÖOK ne foglalkozna a hozzá beérkező panaszokkal, kérésekkel, illetve kiemeli, hogy gólyatábori erőszakos cselekményekkel kapcsolatban nem fordult senki a HÖOK-hoz:

Mint a HÖOK munkájában több évig részt vevő tisztségviselő, a leghatározottabban állítom, hogy amit az állítólagos levélíró megfogalmazott, az sem az elmúlt években, sem 2014. szeptemberben nem felelt meg, és a mai napon sem felel meg a valóságnak. A HÖOK tisztségviselői és munkatársai minden beérkező üzenettel, levéllel foglalkoznak, az iroda minden munkanapon végez ügyfélfogadást is. A HÖOK mindig a minél szélesebb körű átláthatóság megteremtésére törekedett, tevékenységét pedig a jogszabályok és belső szabályzatok teljes betartásával végzi. 

Határozottan állítom, és a bíróság előtt is kész vagyok megismételni: a HÖOK-hoz az elmúlt években egyetlen panasz sem érkezett a felsőoktatási intézményekben szervezett gólyatáborokban történt erőszakos cselekményekkel kapcsolatban. 

Körösparti szerint a ,,a névtelen panaszokat fenntartásokkal kellene kezelni, mert azok valóságtartalma nem mindig ellenőrizhető", ily módon pedig ,,rendkívül könnyű névtelenség mögé rejtőzve rágalmazni és lejáratni a szervezetet és annak vezetőit". Az Átlátszó Oktatás posztja név nélkül, ,,XY" aláírással jelent meg, az oktatási jogok biztosának jelentése viszont szó szerint tartalmazza annak állításait. Körösparti azt írja, hogy az oktatási jogok biztosa elmondta neki, hogy a jelentésben csak névvel vállalt állítások szerepelnek. Ezért a HÖOK volt elnöke tájékoztatta az ismeretlen tettes ellen novemberben nyomozást elrendelő nyomozó hatóságot, hogy az oktatási jogok biztosa ismeri a szerző személyazonosságát.

Végül Körösparti kiemeli, hogy egyes médiumok, köztük a szerinte több volt Hallgatói Hálózat aktivistának is munkát adó Index tendenciózusan akarják lejáratni a hallgatói önkozmányzatokat, amióta a HaHa tiltakozásai elhaltak viszont a HÖOK sikeres érdekképviseleti munkát végez:

A nyomozás reményeim szerint tisztázhatja a HÖOK-ot az alaptalan vádaskodások alól, és véget vethet annak a rágalomhadjáratnak, amit az Index és több más sajtóorgánum szerkesztősége hosszú idő óta, de különösen a HAHA nevű csoportosulás által szervezett megmozdulások elhalása (több korábbi HAHA aktivista jelenleg az Index újságírója) és a HÖOK tárgyalásos érdekképviseleti munkájának sikere óta folytat a hallgatói önkormányzatok és a HÖOK ellen. Felháborító, ahogy módszeresen, tendenciózus cikkekkel járatják le a hallgatói önkormányzatokat, ezzel semmibe véve az intézményi HÖK-ökben a munkáját legjobb tudása szerint becsülettel végző több ezer hallgatót. 

Tudomásunk szerint jelenleg egyetlen volt HaHa-aktivista sem dolgozik az Indexnél.

Korábbi posztjaink Körösparti Péterről:

Gyakornoki programot indít az Átlátszó Oktatás! Ha szeretnél olyan dolgokról írni, amit mások inkább titokban tartanának, jelentkezz!

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr387061151

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Obama két kamasz lánya túltolta a ribancjelmezt a hivatalos protokoll-eseményen 2015.01.12. 20:50:28

Kilógott a csunyája a két kiskorúnak a szoknya alól a Fehér Házban tartott ünnepségen. Bocsánatot kérnie mégis a ribancfelvonulást csípős stílusban véleményező republikánus szóvivőnek kellett. Pedig nem is ő, hanem a két csitri pózolt úgy, mintha a get...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2015.01.12. 20:48:31

Korábbi állomáshelye Szíria volt, ahol akár személyesen is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a nálunk józanabb török, német, orosz, bolíviai, ecuadori, bahreini, venezuel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2015.01.12. 20:48:31

Remélem buktok, nem kicsit, nagyot.
Tanulságos lenne.

talicskás munkásember 2015.01.12. 23:12:42

Hát a lányom nem megy gólyatáborba 6 év múlva, az biztos. Még "hazajárós" és "otthonalvós"-ba sem.

Nzoltan 2015.01.13. 07:55:08

Semmi értelme a höok létezésének. tulajdonképpen nincs is a kezükben semmi, amit egy tollvonással nem lehetne megvonni tőlük.

Gittegylet.

Melee 2015.01.13. 08:11:12

A '90-es években voltam egyetemista, a HÖK már akkor is egoista mini-politikus gyülekezet volt. Azt, hogy ez mára csak rosszabb lett, a fentebb is olvasható nyilatkozatok példázzák.

Mr.Joey 2015.01.13. 11:59:11

Bukjon a HÖOK ! Egoista majmok, akik Istennek képzelik magukat, hogy aztán mandátummal folytathassák....
Ezért járunk itt, ahol....
Börtönbe MINDET

Mr.Joey 2015.01.13. 11:59:57

@Nzoltan: Jól beszélsz. Úgy legyen !!!

Közösségek

süti beállítások módosítása